Прибрати "накрутки": Адміністрація ввела обов'язкову верифікацію для голосування за електронні петиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибрати "накрутки": Адміністрація ввела обов'язкову верифікацію для голосування за електронні петиції

Казна та Політика
839
Адміністрація Президента ввела обов’язкову верифікацію за допомогою BankID Державного Ощадного банку і Приватбанку, що входить до групи найбільших, або реєстраційного номера облікової картки платника податків для реєстрації або голосування за електронні петиції.
Про це на брифінгу повідомив заступник глави Адміністрації Дмитро Шимків.
“Ми імплементували BankID від Ощадбанку і Приватбанку, в Ощадбанку це 3,7 млн користувачів, в Приватбанку – 15,485 млн користувачів. Але ми розуміємо, що цього також недостатньо і тому ми імплементували використання ідентифікаційного персонального номера через Державну фіскальну службу. На сьогоднішній день це 44 млн зареєстрованих осіб “, – заявив він.
Крім того, Адміністрація заблокувала можливість реєстрації за допомогою електронних поштових адрес з домена .RU, а також з сайтів, сервери яких знаходяться в Росії.
Шимків пояснив необхідність таких нововведень тим, що з російських серверів йшли великі “накрутки” при голосуванні за петиції.
Він також зазначив, що призупинення голосування за петиції було пов’язано з впровадженням нової системи.
Крім того, заступник голови Адміністрації повідомив, що вже зареєстровані користувачі повинні будуть пройти додаткову верифікацію.
Як повідомляло агентство, 4 листопада розділ електронних петицій на сайті Президента призупинив збір підписів через спроби технічного втручання.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас