Голова "Нафтогазу" повідав, до якого числа зберігаються діючі тарифи на газ для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова "Нафтогазу" повідав, до якого числа зберігаються діючі тарифи на газ для населення

Особисті фінанси
2983
Діючі тарифи на природний газ для населення, встановлені НКРЕКУ на початку 2015 року, збережуться до 1 квітня 2016 року.
Про це в інтерв’ю УНІАН повідомив голова “Нафтогазу” Андрій Коболєв.
“До кінця зими тарифи на газ для населення залишаться на нинішньому рівні”, – сказав Коболєв.
При цьому він зазначив, що нові параметри цін на газ для населення і теплокомуненерго будуть введені урядом з 1 квітня 2016 року.
“Треба визнати, що сталася одна позитивна подія, враховуючи планування тарифної політики щодо газу в Україні. Ідеться про глобальний падінні цін на сировину в усьому світі, що, не виключено, може вплинути на зміну графіка підвищення цін”, – зазначив Коболєв.
За словами глави “Нафтогазу”, питання зниження тарифів на газ для населення буде обговорюватися з місією МВФ, яка розпочала роботу 12 листопада.
Нагадаємо, глава “Нафтогазу” передбачає зниження тарифів на газ для населення в разі падіння ціни на імпортне паливо нижче 209 дол. за тис. кубометрів.
Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), в рамках виконання умов меморандуму з ключовим кредитором країни Міжнародним валютним фондом підвищила з 1 квітня поточного року мінімальний тариф на газ для населення в 3,3 рази – до 3600 грн за тисячу кубометрів палива при споживанні до 200 куб. м газу. У період міжсезоння – з 1 травня по 30 вересня – вартість природного газу складе 7188 грн за тисячу кубометрів незалежно від обсягів споживання.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас