Южаніна вважає концепцію податкової реформи Мінфіну неприйнятною для українського бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Южаніна вважає концепцію податкової реформи Мінфіну неприйнятною для українського бізнесу

Казна та Політика
731
Депутат Верховної Ради від фракції “Блок Петра Порошенка”, голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна вважає концепцію податкової реформи Міністерства фінансів неприйнятною для українського бізнесу.
Про це вона повідомила в інтерв’ю телепрограмі “Перша Шпальта”.
“Я можу впевнено стверджувати, що пропозиції, озвучені Міністерством фінансів, взагалі не влаштовують український бізнес”, – сказала вона.
При цьому Южаніна зазначила, що, можливо, концепція Мінфіну прийнятна для великих транснаціональних компаній і компаній з іноземними інвестиціями, оскільки вони спрямовані на збереження стабільного стану своїх фінансів.
Вона вважає, що зараз дуже вдалий час для проведення ліберальної податкової реформи, запропонованої депутатами, оскільки в країні спостерігається спад економіки і зниження ВВП.
На її думку, за таких умов необхідно відпустити бізнес і дати йому можливість працювати при мінімальних ставках податків і без проведення перевірок.
У зв’язку з цим, за словами Южаніна, в реформі, запропонованій депутатами, пропонується встановити мораторій на проведення податкових перевірок бізнесу на 3 роки.
Голова податкового комітету виступає за розвиток малого та середнього бізнесу і зазначає, що саме на це спрямована податкова реформа депутатів.
Як повідомляло агентство, експерти просять Міністерство фінансів і Комітет податкової та митної політики Верховної Ради надати розрахунки і обгрунтування їх концепцій податкової реформи.
114 депутатів пропонують Верховній Раді провести податкову реформу з встановленням ставок податку на додану вартість – 15%, податку на прибуток підприємств – 15%, єдиного соціального внеску – 20%, податку на доходи фізичних осіб – 10%.
Южаніна намір відстоювати прийняття депутатського законопроекту про податкову лібералізацію.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас