Створено робота, що видозмінюється і може бути смартфоном, лампою або экзоскелетом (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено робота, що видозмінюється і може бути смартфоном, лампою або экзоскелетом (відео)

Технології&Авто
632
Дослідники лабораторії Media Lab Массачусетського технологічного інституту (MIT) днями відзначилися новою незвичайною розробкою.
Вона носить назву LineFORM і являє собою змієподібного робота, здатного приймати різні форми завдяки своїй гнучкій і одночасно міцній конструкції. Самі дослідники описують свій новий проект як «інтерфейс, що видозмінюється» і забезпечує нові способи взаємодії людини з технологіями.
Група дослідників Tangible Media Group з лабораторії Media Lab, відповідальна за проект, вважає, що розробка відкриває нові можливості візуалізації, взаємодії і впливу». Дослідники постаралися максимально передати весь потенціал свого творіння на відео нижче.
Як видно на відео, цей інтерфейс, що видозмінюється, може використовуватися як смартфон, який носять на тілі, відображати різні події, замінити тачпад, виступити в якості розумної лампи або лінійки. Пристрій також може обмежувати фізичні дії користувача в певному спектрі або відтворювати запрограмовану однією людиною послідовність дій.
Всередині роботизованих джгутів LineFORM знаходиться декілька з’єднаних між собою сервоприводів, які можуть працювати окремо або разом, у залежності від поставленої задачі. Їх поверхня оброблена м’яким покриттям.
Незважаючи на продемонстровані розробниками варіанти використання пристрою, потрібно мати дуже багату уяву, щоб правильно оцінити його доцільність. Це досить багатообіцяючий експериментальний проект, який одного разу може перетворитися на щось по-справжньому корисне і необхідне.
Автори дослідження – Кен Накагакі, Шон Фоллмер і керівник Tangible Media Group професор Хіроші Ісії – бачать в подібних пристроях, доповнених гнучкими дисплеями, наступне покоління мобільних пристроїв.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас