Мінрегіон розробив "покращення" для питної води в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон розробив "покращення" для питної води в Україні

Казна та Політика
2002
Мінрегіон розробив нормативні акти, прийняття яких значно покращить ситуацію з питною водою.
Про це повідомив начальник управління інженерних систем Сергій Пахольчук, передає прес-служба Міністерства.
«В Україні питання кількості та якості питної води набирає все більшої актуальності, адже вона знаходиться на передостанньому місці в Європі за запасами води. В даний час в країні 80% питної води забезпечується з поверхневих джерел, а 20% – з підземних», – сказав він.
Наголошується, що для забезпечення повноцінного функціонування підприємств водопровідно-каналізаційного господарства розроблено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про питну воду та питне водопостачання».
Отже, його прийняття врегулює питання приймання стічних вод до міської мережі водовідведення.
Крім того, метою розробки проекту є вдосконалення законодавства у сфері питного водопостачання і водовідведення та врегулювання відносин, пов’язаних з відведенням, транспортуванням і очищенням стічних вод.
«У проекті передбачена норма запобігання погіршення якості питної води в джерелах питного водопостачання за скиди у системи централізованого водовідведення стічних вод суб’єктами господарювання», – додав пан Пахольчук.
Примітно, ще одним проблемним питанням в Україні є практично повна відсутність очисних споруд з закінченим технологічним процесом обробки та утилізації осадів.
Щоб врегулювати це питання і з метою захисту навколишнього середовища від негативного впливу скидів стічних вод промисловості Мінрегіон розробляє законопроект «Про водовідведення та очищення стічних вод населених пунктів».
Також готуються зміни до Правил технічної експлуатації систем водопостачання та каналізації населених пунктів України, Правил приймання стічних вод у комунальні та відомчі системи каналізації міст і селищ та Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах.
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас