Рада заборонила дискримінацію у сфері праці за ознакою сексуальної орієнтації: Що це змінить — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада заборонила дискримінацію у сфері праці за ознакою сексуальної орієнтації: Що це змінить

Казна та Політика
5066
Верховна Рада заборонила дискримінацію у сфері праці за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.
За прийняття в цілому законопроекту №3442 проголосували 234 депутати при мінімально необхідних 226.
Відповідні зміни вносяться до чинного Кодексу законів про працю.
Відповідно до законопроекту, забороняється будь-яка дискримінація у сфері праці, зокрема пряме чи непряме обмеження прав працівників залежно від раси, статі, політичних, релігійних та інших переконань, гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації, віку, стану здоров’я, підозри чи наявності захворювання на ВІЛ/СНІД , сімейного та майнового стану, місця проживання, участі у страйку, звернення або наміру звернутися до суду або інші органи за захистом своїх прав, за мовними або іншими ознаками, не пов’язаним з характером роботи або умовами її виконання.
Внесення цієї норми в трудове законодавство є однією з умов Європейського Союзу для лібералізації візового режиму з Україною.
10 листопада депутати включили даний законопроект до порядку денного сесії, в той же день намагалися за нього проголосувати, однак їм не вистачило мінімально необхідної кількості голосів.
У четвер Рада проголосувала за розгляд законопроекту за процедурою ad hoc, але їй 4 рази не вистачило голосів для прийняття законопроекту в цілому – голосувало 220, 217, 215 і 219 депутатів.
Після цього голова парламенту Володимир Гройсман оголосив перерву, по завершенню якої Рада повернулася до розгляду цього питання і прийняла це рішення.
Як повідомляло агентство, 5 листопада Рада прийняла в першому читанні нову редакцію Трудового кодексу, який входить в пакет законопроектів необхідних для лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України.
У той же час Рада відмовилася прийняти поправку в цей проект, згідно з якою забороняється дискримінація працівників за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас