Позитивного ефекту від дії ЗВТ з ЄС українській економіці варто очікувати через 2-4 роки, - Томбінські — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Позитивного ефекту від дії ЗВТ з ЄС українській економіці варто очікувати через 2-4 роки, - Томбінські

Казна та Політика
1501
Глава представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінські повідомив, що Україні не варто чекати миттєвого позитивного ефекту від початку дії зони вільної торгівлі (ЗВТ) з ЄС з 1 січня 2016 року.
“Дія зони вільної торгівлі між Україною і ЄС почнеться з 1 січня 2016 року. Не повинно бути ніяких сумнівів, що це може бути відкладено, і т. д. І друге – ми не погодилися на внесення змін до Угоди про ЗВТ і тристоронні переговори з Росією для роз’яснення суті й результатів, до яких може привести ця Угода, не призведуть до зміни Угоди”, – сказав посол.
За його словами, ЗВТ створить нові можливості для українського бізнесу. “В ЄС багато говорять про те, що необхідно зробити нову індустріалізацію Європи… Для України це нові можливості, як це використовувати з користю для себе”, – сказав Я.Томбінські.
Він також зазначив, що ефекту від ЗВТ відразу ж 1 січня 2016 року не буде. “Я дуже оптимістично налаштований щодо того, що може статися через 2, 3, 4 роки. Я наполягаю на тому, що це не відбудеться 1 січня 2016 року. Нам потрібно вибудувати фундаменти, запустити, і результат прийде”, – сказав він, додавши, що українську економіку та регулятивну систему потрібно довести до відповідного рівня для того, щоб “це створило більш широкий двигун для розвитку української економіки”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас