Смарт-браслет Tomo розуміє жести — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Смарт-браслет Tomo розуміє жести

Технології&Авто
212
Одним з недоліків сучасних смарт-годинників є відсутність можливості давати команди пристрою за допомогою жестів.
У деяких моделях реалізовані лише кілька примітивних функцій, наприклад, помахом руки можна «пробудити» пристрій. Але для більш складних операцій без другої руки не обійтися. Група дослідників з Університету Карнегі-Меллона вирішила виправити ситуацію і розробила смарт-браслет Tomo, який перетворює різні жести руки в програмні дії.
Прототип використовує принцип електроімпедансної томографії. Вісім металевих контактів посилають безперервну серію електричних імпульсів через зап’ястя користувача. Сенсори вимірюють силу імпульсів на зворотному боці зап’ястя і збирають ці дані для формування та аналізу цифрового способу жестів пальців і руки.
На думку винахідників, їх пристрій може бути набагато зручніше з практичної точки зору в порівнянні з іншими рішеннями. Пристрої на основі камер мають великі габарити, а системи, що використовують гіроскопи і акселерометри, не підтримують статичні жести. Крім того, Tomo працює також і через рукавички і одяг. Його собівартість оцінюється всього в $ 40. Споживана потужність модуля настільки мала, що дозволяє інтегрувати пристрій в смарт-годинник будь-якого розміру.
Недоліки новинці також притаманні. Так як розміри і геометрія зап’ястя різних користувачів відрізняються, то браслету Tomo потрібно час, щоб пристосуватися до нового власника.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас