РНБО рекомендує закласти в бюджет не менше 100 млрд на оборону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РНБО рекомендує закласти в бюджет не менше 100 млрд на оборону

Казна та Політика
297
Рада нацбезпеки і оборони України рекомендує передбачити в державному бюджеті на 2016 рік не менше 100 млрд грн на сектор безпеки та оборони.
Про це повідомила прес-служба РНБО за підсумками засідання.
“На засіданні РНБО було розглянуто бюджет сектору безпеки і оборони на 2016 рік. За результатами обговорення було рекомендовано КМУ забезпечити рівень витрат на сектор безпеки та оборони, відповідно до Стратегії національної безпеки України та Воєнної доктрини в обсязі 5% від ВВП. З них не менше 3 % витрат передбачено на оборонний сектор “, – йдеться в заяві.
Згідно з інформацією, фінансування, передбачене із загального фонду держбюджету, складе не менше 100 млрд грн.
Крім того, планується додаткове фінансування зі спецфондів і залучення ресурсів під державні гарантії.
Також на засіданні були визначені пріоритетні стратегічні військові програми з розробки та виготовлення сучасного озброєння і військової техніки для включення їх до Державного оборонне замовлення на 2016 рік.
При обговоренні цього питання учасники засідання відзначили, що державне оборонне замовлення буде затверджений без зволікань відразу після прийняття парламентом закону “Про державний бюджет України на 2016 рік”.
Крім того, в таємному режимі було розглянуто питання про невідкладні заходи з удосконалення системи протиповітряної оборони України та розвитку аерокосмічної розвідки.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас