Кабмін затвердив план з впровадження 4G-зв'язку в Україні, чекати її варто з другої половини 2017 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив план з впровадження 4G-зв'язку в Україні, чекати її варто з другої половини 2017 року

Технології&Авто
342
Кабінет міністрів України прийняв розпорядження “Про затвердження плану заходів щодо впровадження системи рухомого (мобільного) зв’язку четвертого покоління”.
Згідно з цим планом, вже в другій половині 2017 операторам нададуть можливість запустити 4G на своїх мережах.
Робота в цьому напрямку вже ведеться. Зараз робоча група при Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, (НКРЗІ), куди входять оператори зв’язку, шукає іноземну компанію, яка б виступила консультантом.
Згідно з планом, з нею укладуть договір на виконання науково-дослідної роботи з питання впровадження 4G. У першому кварталі 2017 будуть внесені зміни в законодавство, щоб у другому півріччі 2017 були проведені тендери на право користування 4G.
Нагадаємо, 18 серпня 2015 НКРЗІ попередньо схвалила проект плану впровадження 4G і направила його на узгодження у вісім держорганів. 22 вересня регулятор затвердив узгоджений документ і почав готувати його до передачі в Кабмін. Сьогодні цей план на засіданні Кабміну представив голова НКРЗІ Олександр Животовський.
Нагадаємо, що під 4G-зв’язком зазвичай мається на увазі четверте покоління мобільного зв’язку, що дозволяє здійснювати передачу даних зі швидкістю, що перевищує 100 Мбіт / с рухомим і 1 Гбіт / с стаціонарним абонентам.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас