Абромавічус розповів, що буде з приватизованими підприємствами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абромавічус розповів, що буде з приватизованими підприємствами

Казна та Політика
636
В Україні планується створити компанію з управління державними підприємствами, які не будуть приватизовані в найближчі роки.
Про це сказав міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус.
“Ми рухаємося в напрямку створення державного холдингу з управління всіма підприємствами, які не будуть приватизовані протягом наступних двох років і які не є казенними підприємствами, або компаніями регуляторної сфери -” Украерорух “і схожі, ті підприємства, які повинні управляється централізованим шляхом”, – сказав міністр.
За його словами, зараз питання знаходиться в стадії узгодження, “питання лише в тому, скільки держкомпаній повинно бути – 20, 50 або 100, виходячи з наших реалій”.
Абромавічус підкреслив, що держава є неефективним керуючим.
Нагадаємо, раніше міністерство економічного розвитку і торгівлі внесло пропозицію Кабміну створити державну керуючу холдингову компанію, до складу якої увійдуть 12 стратегічних підприємств України.
Передбачається що, статутний капітал холдингу сформують шляхом передачі до його складу 100% НАК “Нафтогаз України”, ВАТ “Укргідроенерго”, НАК “Надра України”, “Будівельна компанія” Укрбуд “, ПрАТ” Київ-Дніпровське МППЗТ “,” Український банк реконструкції і розвитку “,” Державний ощадний банк України “,” Родовід банк “,” Державний експортно-імпортний банк України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас