Кабмін затвердив порядок розробки державної стратегії регіонального розвитку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив порядок розробки державної стратегії регіонального розвитку України

Казна та Політика
112
Кабінет Міністрів України своєю постановою затвердив порядок розробки Державної стратегії регіонального розвитку України та Плану заходів щодо її реалізації, а також вимоги до проведення моніторингу та оцінці результативності.
Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Мінрегіону.
“Прийнята постанова визначає порядок і терміни розробки Стратегії та Плану заходів, проведення їх моніторингу та оцінки результативності; їх типову структуру; порядок, форму та строки звітності відповідальних за виконання за результатами проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації Стратегії та Плану заходів”, – йдеться в повідомленні.
За словами Г.ЗУБКА, відповідний проект постанови розроблено Мінрегіоном відповідно до ЗУ “Про засади державної регіональної політики”.
“Прийнята постанова дозволяє розробляти довгострокові плани розвитку регіонів. Сьогодні ми можемо намітити для себе пріоритетні завдання на найближчі сім років, а в подальшому – контролювати їх виконання, вимагаючи конкретних звітів. Причому звітність буде цілком відкритою. Кожен громадянин зможе ознайомитися з ходом виконання актуальних завдань в його регіоні “, – зазначив він.
За інформацією прес-служби, план заходів щодо реалізації стратегії розробляється двічі: строком на три роки і наступні чотири роки періоду його дії.
“Моніторинг проводиться кожні півроку, а оцінка результативності на підставі даних моніторингу – щорічно. Результати публікуються на сайті Мінрегіону і подаються Кабінету Міністрів України”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з інформацією відомства, стратегія визначає пріоритети державної регіональної політики, стратегічне бачення і цілі регіонального розвитку на сім років та основні завдання, які забезпечать досягнення стратегічних цілей.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас