Chrome остаточно відмовиться від підтримки Windows XP — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Chrome остаточно відмовиться від підтримки Windows XP

Технології&Авто
916
Ще в жовтні 2013 року компанія Google попереджала про те, що підтримка веб-браузера Chrome на старих операційних системах рано чи пізно буде припинена. Різко припинити підтримку тієї ж Windows XP означало втрату сотень мільйонів користувачів (приблизно стільки їх налічувалося станом на кінець 2013 року), що негативно позначилося б на іміджі і популярності браузера. Тому було вирішено діяти поетапно.
Спочатку Google оголосила про закінчення підтримки з квітня 2015 року. Якраз 8 квітня цього року Windows XP офіційно «пішла на пенсію», а значить, користувачі перестали отримувати критичні оновлення і їхні комп’ютери стали уразливими. Але Google знову пішла на зустріч мільйонам користувачів, розуміючи можливі складнощі переходу на нову ОС.
І ось в офіційному блозі Chrome головний інженер Марк Павлігер (Marc Pawliger) заявив про закінчення підтримки «хромом» таких операційних систем, як Windows XP, Vista і Mac OS X версій 10.6, 10.7 і 10.8. Починаючи з квітня 2016 Chrome і далі можна буде запускати на старих ОС. Але при цьому відновити браузер вже не вийде.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас