У Раду внесли нові поправки в Трудовий кодекс про заборону дискримінації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раду внесли нові поправки в Трудовий кодекс про заборону дискримінації

Особисті фінанси
786
До Верховної Ради України (ВРУ) внесено проект закону “Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації з правом Європейського Союзу)”. Відповідний проект закону №3442 був зареєстрований у ВР сьогодні, 10 листопада.
Згідно з текстом законопроекту, забороняється будь-яка дискримінація у сфері праці, зокрема порушення принципу рівності прав і можливостей, пряме чи непряме обмеження прав працівників залежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації, етнічного, соціального та іноземного походження.
Також забороняється дискримінація залежно від віку, стану здоров’я, інвалідності, підозри чи наявності захворювання на ВІЛ/СНІД, сімейного та майнового стану, сімейних обов’язків, місця проживання, членства у професійній спілці чи іншому об’єднанні громадян, участі у страйку, звернення або наміру звернення до суд або інші органи за захистом своїх прав або надання підтримки іншим працівникам у захисті їхніх прав, за мовними або іншими ознаками, не пов’язаним з характером роботи або умовами її виконання.
Нагадаємо, ВР поки не вносила до порядку денного засідання 10 листопада 2015 зміни до Трудового кодексу в частині заборони трудової дискримінації, необхідні для лібералізації візового режиму України з ЄС.
5 листопада Верховна Рада України в першому читанні прийняла новий проект Трудового кодексу України. Однак, в ході розгляду цього законопроекту в парламенті правка по недискримінації працівників, зокрема, залежно від їх сексуальної орієнтації, була відхилена.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас