Україна і ОАЕ домовилися про співпрацю у сфері авіабудування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і ОАЕ домовилися про співпрацю у сфері авіабудування

Казна та Політика
453
Україна і ОАЕ планують розвивати співпрацю в авіапромі, в рамках участі в роботі 14-ї міжнародної виставки Dubai-2015, що відкрилася в неділю в ОАЕ, сторони домовилися продовжити обговорення потенціалу партнерства вже найближчим часом в Києві на рівні урядів країн, повідомив заступник голови Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України Руслан Корж.
“Після обіду була зустріч з високопоставленим членом уряду ОАЕ на тему спільних проектів. Підсумки: потенційні проекти направляємо протягом місяця, потім приймаємо делегацію в Україну і виходимо на конкретний результат”, – написав він на своїй сторінці в Facebook.
“Цитата від нашого візаві:“у вас феноменальні інженери, вони можуть створити в буквальному сенсі все, що завгодно. Але ви не вмієте це організувати в те, що могло б дати результат “, – пише заступник міністра, додаючи:” Вам було б соромно від цих слів? Мені так. Тому будемо виправляти “.
Як повідомив Р.Корж, в рамках участі в роботі авіавиставки разом з еміратськими партнерами він також відвідав сервісний центр ПАТ “Мотор-Січ” в Шарджі, і “ще одну міжнародну компанію, яка працевлаштувала більше 200 українських інженерів, техніків і льотчиків”.
“Емірати створили сприятливий бізнес-клімат. Можна багато чому повчитися”, – резюмував він.
Проводиться раз на два роки з 1989 року за підтримки уряду та Збройних сил ОАЕ Dubai Air Show, яка проходить 8-12 листопада в ОАЕ, є самою масштабним в Близькосхідному регіоні і найбільш динамічно розвиваються Міжнародний авіакосмічний салон у світі. У числі профілів виставки: цивільна і військова авіація, електронні системи контролю та управління рухом, космічні технології і супутниковий зв’язок, оборонні системи. У роботі виставки беруть участь понад 1100 учасників з 60 країн світу.
Україна в особі провідного розробника і виробника авіатехніки ДП “Антонов” (Київ) показує на Dubai Air Show-2 015 натурний зразок нового транспортного Ан-178 вантажопідйомністю до 18 тонн. Потенційним замовникам і партнерам українського авіапрому також представлені проекти легкого багатоцільового Ан-132 вантажопідйомністю 9,2 тонн, що створюється в Україні на замовлення Саудівської Аравії, і сімейство регіональних реактивних літаків нового покоління Ан-148/158 різних модифікацій. У їх числі: пасажирська версія на 65-99 пасажирів, VIP- версія підвищеного комфорту Ан-148-100Е дальністю польоту 7 тис. км, Ан-148-100 з медичними модулями для надання меддопомоги постраждалим. Також замовникам-відвідувачам представлений перспективний авіаційний комплекс морського патрулювання Ан-148-300МП.
За рішенням уряду України з квітня 2015 ДП Антонов “входить до держконцерн” Укроборонпром “.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас