Чехія вирішила прискорено працевлаштовувати українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чехія вирішила прискорено працевлаштовувати українців

Особисті фінанси
1982
Проект прискореного працевлаштування українців на чеських підприємствах прийняв уряд Чехії.
Про це УНН повідомляє з посиланням на “Радіо Прага”.
Згідно проектом прискореного працевлаштування, на чеських підприємствах можуть влаштувати 500 технічних фахівців з України.
Відзначається, що мова йде про пілотний проект, якщо він себе виправдає, Чехія запропонує спрощення оформлення віз і для представників інших професій.
На першому етапі програми прийматися будуть висококваліфіковані фахівці, яких в країні відчувається явний недолік. Зайняти українці зможуть тільки ті з наявних вакансій, пропонованих на ринку праці більш 30 днів і в яких не буде проявлений інтерес з боку чеських кандидатів на роботу, підкреслив прем’єр-міністр Богуслав Соботка.
Міністр праці та соціальних справ Міхаела Марксова-Томинових одночасно запропонує аналіз ринку вільних робочих місць і структури безробітних, які перебувають на обліку в службах зайнятості.
Проект, імовірно, міг би з часом розширитися також, наприклад, на Узбекистан і Монголію.
Союз промисловості і торгівлі вітає новинку, однак вважає за доцільне спрощення видачі дозволів на роботу також для низькокваліфікованих працівників та спеціалістів середньої кваліфікації.
Профспілки нову систему не схвалюють і хочуть обговорити дане питання на найближчому засіданні Ради уряду, представників роботодавців та профспілкових організацій.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас