У Києві хочуть заборонити "нічний" алкоголь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві хочуть заборонити "нічний" алкоголь

Особисті фінанси
1759
Влада знову активізували боротьбу з пияцтвом і запропонувала киянам обговорити відразу дві антиалкогольні ініціативи.
Обидві вони обмежують нічну торгівлю спиртним, тільки одна – в кіосках, а друга – і в магазинах. Думки жителів кардинально розділилися, але більшість не проти позбутися від нічних “наливайок”.
Як повідомив директор департаменту благоустрою Дмитро Білоцерківець, разом з депутатом Київради Владиславом Михайленко вони розробляють два проекти рішення. Обидві пропозиції доступні для обговорення на сторіночці Білоцерківця в мережі “Фейсбук”.
“Перший – заборона продажу алкоголю, у тому числі пива, у МАФах на всій території Києва. Зараз існує заборона продажу алкоголю після 23:00, але не всі кіоски цю норму виконують. Заборона ж продажу алкоголю в МАФах, під загрозою ануляції дозвільних документів та демонтажу ларьків, які не виконали цю норму, дозволить вбити в Києві все наливайки “, – розповідає Білоцерківець.
Другий варіант, який запропонували обговорити киянам, – заборона продажу алкоголю після 23:00 не тільки в МАФах, але також у всіх стаціонарних магазинах і супермаркетах. Виняток пропонують зробити тільки для барів і ресторанів. “Ми пропонуємо для обговорення другий варіант, щоб нас не звинувачували, що ми лобіюємо чиїсь інтереси”, – пояснює Дмитро.
Нагадаємо, поки в Києві окремі “антиалкогольні” рішення не приймалися. У листопада 2014 року Київрада проголосувала за обмеження продажу спиртного з 22:00 до 10:00, але тільки в першому читанні. Але в столиці діють нормативні акти, якими визначено, що тимчасові споруди торговельного, побутового та ін. Призначення здійснюють продаж товарів (у тому числі й алкоголю) тільки з 6:00 до 23:00, а от працювати вночі їм заборонено. Виняток зробили для кіосків з продажу газет, квітів, продуктів харчування та непродовольчих груп товарів: їм можна працювати після 23:00.
Варто відзначимо, що нічна заборона на продаж спиртного багато років діє в багатьох країнах. Так, заборонено торгувати алкоголем ночами в Латвії та Литві, а в 2013 році сухий нічний закон був прийнятий в Туреччині. В Україні теж є міста, де повністю заборонена нічна торгівля алкоголем (за винятком ресторанів). Кілька років тому такі обмеження були введені у Львові, Тернополі, Луцьку та Ужгороді.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас