В Україні готують дорожню карту з розвитку інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні готують дорожню карту з розвитку інвестицій

Казна та Політика
358
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) створює робочу групу, яка опрацює всі зауваження і складе дорожню карту реформи державно-приватного партнерства.
Як повідомляє прес-служба відомства, про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.
До складу робочої групи увійдуть представники Мінекономрозвитку, Верховної Ради, АМКУ, компаній-інвесторів, галузевих асоціацій.
“Законодавчі ініціативи, зареєстровані в парламенті, стосуються введення стимулів для інвестування в індустріальні парки. Аналіз досвіду створення індустріальних парків і технічних кластерів у країнах Східної Європи доводить, що пакет стимулів складається з трьох частин: інституційні пільги (спрощена реєстрація), легкість доступу до інфраструктури (дороги, комунікації, електрика, комунальні послуги тощо), а також обмежені фіскальні стимули. Аналогічний пакет потрібно напрацювати і в Україні”, – йдеться в повідомленні міністерства.
Айварас Абромавічус зазначив, що одних тільки стимулів і пільг для залучення інвесторів в економіку буде недостатньо. “Необхідно змінити саму сутність відношення до бізнесу в Україні. Контролюючі органи повинні перестати бачити в бізнесі зло. Вони повинні надавати бізнесу сервіс”, – підкреслив міністр.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас