У грудні кияни можуть отримати борги в рахунках за ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У грудні кияни можуть отримати борги в рахунках за ЖКГ

Особисті фінанси
3490
У рахунках за житлово-комунальні послуги, які кияни отримають у грудні, можливо нарахування заборгованості за попередній розрахунковий період
Про це під час брифінгу повідомив перший заступник директора КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр» Андрій Щербина.
«Оплати, які прийдуть в останні дні місяця можуть бути не враховані в наступному місяці», – зазначив пан Щербина.
За його словами, система не встигне обробити відповідні розрахунки. «Регламент оплати комунальних платежів передбачає, що обробка здійсненого платежу проводиться протягом трьох банківських днів. Тому, якщо споживач сплатить житлово-комунальні послуги 27 або 30 числа цього місяця, система не встигне обробити ці платежі, і наступна квитанція буде надана без урахування здійсненого платежу », – пояснив пан Щербина.
Тому, тим киянам, які оплатять в цьому місяці житлово-комунальні послуги в останні дні, і в наступній квитанції не побачили цієї сплати, «ГІОЦ» радить не хвилюватися.
«Я пропоную не хвилюватися, дочекатися отримання наступної квитанції, уважно розглянути її, переконатися, що всі оплати враховані і лише у випадку, якщо будуть якісь питання, звертатися до виконавців послуг або нашого підприємства», – зазначив пан Щербина.
При цьому перший заступник директора КП «ГІОЦ» додав, що платіжки, які кияни отримають у листопаді, свого виду не змінять. У квитанцію буде лише додана інформація про застосування тарифів до 20 числа у разі сплати до 25 числа, а також буде чітко вказано розрахункову вартість теплової енергії, яка була спожита домоволодінням.
Нагадаємо, в листопаді кияни отримають рахунки за житлово-комунальні послуги із запізненням. Платіжки надійдуть на 4-5 днів пізніше звичайного, відповідно на аналогічний термін буде продовжено дію пільгового періоду оплати ЖКП. Це обумовлено тим, що за жовтень поточного року жителі столиці платитимуть за тепло по новим алгоритмом розрахунку, який буде застосований в будинках, де вже встановлено в 2015 році, але ще не прийнято на комерційний облік будинкові вузли обліку тепла.
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас