Якщо зупинять польоти до Єгипту, можна очікувати колапс на туристичному ринку України, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якщо зупинять польоти до Єгипту, можна очікувати колапс на туристичному ринку України, - експерт

Казна та Політика
7420
Україна на сьогоднішній день не має яких-небудь серйозних підстав для зупинки польотів до Єгипту, вважає директор компанії “Стиль Авіа”, фахівець авіаринку Євген Хайнацький.
“Я не бачу сенсу нам закривати польоти до Єгипту. Те що сталося, могло трапитися в будь-якій країні і місті, де рівень безпеки проходження формальностей по обслуговуванню НД і пасажирів знаходиться не на високому рівні. Ми також з успіхом можемо закрити велику частину аеропортів України, де рівень безпеки залишає бажати кращого “, – сказав він.
Крім того, у випадку якщо влада все ж ухвалить рішення про припинення польотів до Єгипту, експерт прогнозує колапс на туристичному ринку України.
“У цьому випадку ми будемо чути про гучні банкрутства великих туроператорів, істотного скорочення ринку виїзного туризму, зупинку кількох літаків авіакомпаній. Адже основний зимовий туристичний потік – Єгипет. За цінової категорії замінити нічим, всі теплі курорти на порядок дорожче, буде колапс”, – констатував Е.Хайнацкій.
Він також вважає, що українським авіакомпаніям необхідно посилити контроль безпеки в Шарм-ель-Шейху і Хургаді, наприклад, залучити додатковий персонал хендлінгового агента або направити своїх інспекторів служби безпеки для контролю безпеки на всіх етапах підготовки НД до вильоту, а також необхідно облітати Синайський півострів іншими міжнародними трасами, наприклад, через Каїрський вузол.
“Це і є основні заходи безпеки, які необхідно впровадити і зберегти існуючий ринок. Взимку цей ринок на першому місці, влітку – на другому і поступається лише Туреччині. Шарм-ель-Шейх – це дуже цивілізоване місто, в якому проходять протягом усього року міжнародні форуми, конференції, семінари. Знаючи цю країну і готовність до прийняття гостей у мільйонних масштабах, впевнений, що туристам там абсолютно безпечно “, – повідомив експерт.
Раніше повідомлялося, що літак А-321 російської авіакомпанії “Когалимавіа”, що здійснював рейс за маршрутом Шарм-ель-Шейх – Санкт-Петербург, розбився 31 жовтня на Синайському півострові. Всі, хто знаходилися на борту 224 пасажири і члени екіпажу загинули. Розслідування причин катастрофи триває.
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк в суботу, 7 листопада доручив Міністерству інфраструктури разом зі спецслужбами невідкладно з’ясувати наявність ризиків для українців при здійсненні перельотів в аеропорти Єгипту у зв’язку з недавніми подіями в регіоні.
“За умови підтвердження наявності загроз для життя українських громадян глава уряду доручив терміново опрацювати питання про тимчасову заборону авіаперельотів в цей регіон”, – наголошувалося в повідомленні Кабміну.
Раніше, в п’ятницю, 6 листопада в Міністерстві інфраструктури повідомляли, що українські авіавлада раніше не мають юридичних підстав видавати які-небудь розпорядження про заборони польотів в Єгипет і безпосередньо в Шарм-ель-Шейх.
До цього, корпоративний прес-секретар авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” (МАУ, Київ) Євгенія Сацька повідомила агентству, що компанія також не має намірів зупиняти польоти в Шарм-ель-Шейх.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас