Україна для зростання в рейтингу Doing Business повинна врегулювати процедуру банкрутства і виконання судових рішень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна для зростання в рейтингу Doing Business повинна врегулювати процедуру банкрутства і виконання судових рішень

Казна та Політика
189
Україна для подальшого зростання в рейтингу Doing Business повинна врегулювати процедуру банкрутства і виконання судових рішень, заявила голова Державної регуляторної служби Ксенія Ляпіна на круглому столі в Києві.
“Багато років поспіль у нас дуже низькі і погані показники за такими напрямами, як питання відновлення платоспроможності або банкрутства і питання виконання судових рішень. Це два показники, які найбільш резонансні і призводять до корупції”, – сказала вона.
Ляпіна закликала громадськість і відповідальні державні органи прискорити прийняття необхідних законодавчих змін.
“Я закликаю громадськість (стимулювати необхідні реформи – ред.), і Мін’юст це розуміє, але йому необхідна допомога, потужна допомога для того, щоб це змінити. Якщо в питаннях реєстрації бізнесу особливого опору не було, це просто питання просування по певних нормативно- правових змінах, то в питанні виконавчого провадження (виконання судових рішень – ред.) лежать колосальні корупційні інтереси і спротив будь-яким ініціативам”, – підкреслила глава Держрегуляторної служби.
Нагадаємо, Україна піднялася на 13 позицій у щорічному рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку Doing Business, зайнявши 83 місце.
При цьому експерти Світового банку відзначили, що ключовою реформою, яка сприяла підвищенню рейтингу, є спрощення реєстрації бізнесу.
У той же час, проблемними для бізнесу в Україні залишаються підключення до електромереж, отримання дозволів на будівництво, ведення транскордонної торгівлі і процедура банкрутства.
За словами міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавічуса, Україна втратила можливість піднятися ще на 29 позицій у рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business через відсутність підтримки парламентом законів про врегулювання неплатоспроможності та захисту інвесторів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас