На хліб вже не намажеш: Вершкове масло знову подорожчає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На хліб вже не намажеш: Вершкове масло знову подорожчає

Особисті фінанси
2527
До середини грудня зростання цін на вершкове масло може поновитися у зв’язку з тим, що ряд операторів напередодні зими, ймовірно, ухвалить рішення поповнити запаси, щоб потім не вдаватися до імпорту дуже дорого товару.
Про це повідомляє Обозреватель з посиланням на “Infagro”.
У другій половині жовтня експерти не спостерігали кардинальних змін на ринку вершкового масла. Незважаючи на невисоку, падаюча пропозиція, попит на масло сильно не виріс. На ринку знову відбувається заміщення масла спредами, зараз різниця в ціні на них більш суттєва, ніж влітку, і товар знову став привабливим для збіднілого споживача.
Зовнішній попит хоч і є, але найчастіше склалася внутрішня ціна більш приваблива, ніж експортна. Так що фактор зовнішніх продажів вже менше впливає на цінові тенденції внутрішнього ринку. У той же час через обмежену пропозицію вартість масла 82% трохи виросла.
Однак на подальше зростання цін як внутрішніх, так і експортних у першій декаді листопада розраховувати не варто.
За даними Держстату, у вересні справили 8 тис. тонн вершкового масла, що на 14% менше серпневого показника. Основну роль зіграли кілька підприємств-виробників сирних продуктів, яким потрібно було переключитися на випуск справжнього сиру. Зупинити процес падіння випуску масла вже не вийде, оскільки ціни на сировину ростуть надто швидко.
Зазначимо, в Україні провели лабораторне дослідження одинадцяти зразків вершкового масла. Експертиза показала, що 64% ​​масла – фальсифікат.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас