Міністр фінансів не знає дати приїзду місії МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів не знає дати приїзду місії МВФ

Казна та Політика
307
Дата приїзду оціночної місії Міжнародного валютного фонду, головного кредитора України, поки не визначена, оскільки у Фонді чекають проект державного бюджету на 2016 рік і постатейного його аналізу.
Про це повідомила міністр фінансів Наталя Яресько.
“Дати (приїзду місії, – ред) поки немає”, – сказала вона.
При цьому вона підкреслила, що, у зв’язку з необхідністю погодження з Фондом проекту держбюджету на 2016 рік, поки невідома і дата подачі остаточного варіанту бюджету до Верховної Ради.
“Ми подамо бюджет відразу ж, як тільки він буде узгоджений з МВФ. Ми повинні пропрацювати з ними по кожній статті, по кожному мільярду, при цьому у нас не так багато статей, які можна скоротити”, – підкреслила Яресько.
Раніше міністр відзначала, що проект держбюджету повинен бути “максимально реалістичним і здійсненним” і ґрунтуватися на нових податкових змінах, які також повинні бути прийняті парламентом. Відсутність податкових змін не дозволить Україні укластися в запланований дефіцит бюджету в 3,7% ВВП на 2016 рік і збільшить його до мінімум 68 млрд грн, а також виведе Україну з програми реформ, схвалених Фондом.
Нагадаємо, місія МВФ в рамках другого перегляду програми EFF для України працювала в Києві з 22 вересня по 2 жовтня. За підсумками роботи, місія вирішила продовжити дискусії з Україною. Другий транш від МВФ у розмірі 1,7 млрд доларів Україна отримала на початку серпня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас