Комітет кредиторів відхилив умови реструктуризації єврооблігацій Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет кредиторів відхилив умови реструктуризації єврооблігацій Києва

Казна та Політика
816
Представники київської влади за участю Міністерства фінансів України та спеціального комітету кредиторів – власників облігацій Києва не досягли згоди щодо умов реструктуризації боргу в ході переговорів, які тривали протягом останніх декількох місяців.
Як повідомляється на сайті Мінфіну, місто Київ і міністерство вважають своє останнє речення справедливим і розумним компромісом, який, тим не менш, не знайшов підтримки у кредиторів.
Як відомо, вчора Київрада погодила попередні умови реструктуризації зовнішнього боргу столиці стосовно двох випусків єврооблігацій на 550 млн дол., схваливши його переведення до складу державного боргу.
За інформацією Мінфіну, він також погодив попередні основні умови обміну облігацій і висловлює підтримку київської влади в процесі здійснення запропонованого обміну.
Також повідомляється, що Київрада очікує оголошення про початок формальної угоди по реструктуризації боргу на узгоджених умовах протягом найближчих тижнів.
Нагадаємо, 8 жовтня Київрада ухвалила рішення з 6 листопада ввести тимчасовий мораторій на виплату зовнішніх боргів міста. В рамках цього рішення міська влада припиняє боргові виплати з двох позик на загальну суму 550 млн дол., залученими в 2005 і 2011 роках шляхом розміщення єврооблігацій.
Вчора, 5 листопада, Київрада погодила попередні умови реструктуризації зовнішнього боргу столиці, згідно з яким власники непогашених облігацій з термінами погашення в 2015 2016 і роках отримають облігації зовнішньої держпозики України з погашенням в 2020 і 2019 роках і державні деривативи на умовах, визначених Кабінетом міністрів.
Нові облігації повинні розподілятися між власниками, які візьмуть участь в борговій операції Києва, після списання 25% існуючих облігацій. За новими облігаціями буде нараховуватися дохід у розмірі 7,75% річних.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас