Держлісагентство хоче переписати закон про мораторій на експорт деревини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держлісагентство хоче переписати закон про мораторій на експорт деревини

Казна та Політика
194
Держлісагентство ініціює внесення змін до закону про мораторій на експорт деревини.
Про це заявив Голова Державного агентства лісового господарства Олександр Ковальчук, повідомляє прес-служба відомства.
За його словами, законодавчі зміни у сфері експорту лісоматеріалів недосконалі і через “правові колізії” фактично не можуть бути виконані.
Голова держагентства зазначає, що сертифікати на пиломатеріали видаються підприємствам разом з товарно-транспортної накладної. Однак оскільки не завжди попередньо відомо, яка саме продукція буде виготовлена і скільки знадобиться сировини, виконати цю вимогу неможливо.
Норма, згідно якої ці документи видаються тільки першому покупцеві, обмежує внутрішню торгівлю і подальший експорт, повідомляють в агентстві.
“Більше того, багато лісокористувачі реалізують товар залізничним транспортом і для них супровідний документ – залізнична накладна. У законі цей момент ніяк не проясниться і, таким чином, такі підприємства не можуть отримати сертифікат і експортувати”, – пояснив Ковальчук.
Він повідомив, що подібні технічні нестиковки перешкоджають виконанню закону і розробці передбачених ним же документів, у тому числі порядку видачі сертифікатів.
Разом з тим агентство завершило цю роботу над сертифікатом і передало готовий проект на узгодження, повідомляють у відомстві.
“З кінця серпня ми направили в Міністерство економічного розвитку і торгівлі кілька пропозицій щодо внесення змін до закону, щоб усунути ці колізії. Обговорювали це питання з депутатськими фракціями, просили прискорити процес. Однак на сьогодні жодне з них не прийнято”, – повідомив Ковальчук .
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас