Уразливість в Samsung Galaxy S6 дозволяє хакерам отримати повний контроль над пристроєм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уразливість в Samsung Galaxy S6 дозволяє хакерам отримати повний контроль над пристроєм

Кримінал
505
Google протестував флагманський смартфон південнокорейського виробника Samsung Galaxy S6 і зафіксував 11 вразливостей в системах безпеки пристрою.
Більшість з них були виправлені після того, як Google повідомив про це в компанію. Тим не менш, над деякими ще потрібно працювати. У заяві Samsung зазначено, що залишилося виправити три помилки. Вони будуть усунені протягом місяця за допомогою оновлення систем безпеки.
Незалежні експерти відзначили, що помилки в коді значно послабили безпеку операційної системи Android, підтримкою якої займається Google.
Проблема полягає в тому, що Google не може повністю контролювати Android. Оскільки суть операційної системи полягає в тому, що виробники можуть додавати в неї власні елементи і вносити зміни в коди.
Серед інших вразливостей команда Google зафіксувала лазівку, яка могла бути використана хакерами для отримання повного контролю над смартфоном.
Детальна інформація про помилки була розкрита фахівцями команди Zero team, які працюють на Google і займаються пошуком раніше невідомих загроз безпеці.
Серйозна уразливість була виявлена в ПО до електронної пошти Samsung. Хакери могли б скористатися нею для відправки електронної пошти з адреси жертви. Також недосконалий захист галереї дозволяв хакерам завантажити на смартфон вірус і змінювати налаштування перегляду фотографій.
У Google відзначають, що найбільш небезпечною була помилка в Wi-Fi-утиліті, які після низки операцій відкривала злочинцям доступ до зміни файлів в системі, у тому числі тих, які стосуються безпеки.
Samsung радить користувачам постійно встановлювати оновлення ПО і додатків, де містяться більш досконалі системи захисту пристрою.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас