Підвищення тарифів на "світло" для населення можуть урізати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення тарифів на "світло" для населення можуть урізати

Енергетика
2779
Голова Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк не відкидає можливості відмови від п’ятого етапу підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів (населення), яке заплановано на березень 2017 року.
“Ми вживаємо всіх заходів, щоб навіть п’ятого етапу не було. Не все від нас залежить, але всі заходи щодо зниження вартості ми приймаємо на всіх ланках: і у виробництві, і в передачі, і в структурі, на всіх напрямках”, – сказав він на прес-конференції в Києві.
За його словами, в лютому 2015 року, при прийнятті постанови про п’ятиетапне підвищення цін на електроенергію для населення, було дуже важко спрогнозувати на два роки вперед енергобаланс і всі макропоказники, які впливають на рівень цін.
Д.Вовк також звернув увагу, що прогнозна оптова ринкова ціна (ОРЦ) на електроенергію досі зберігається на рівні липня поточного року.
“Ми сподіваємося, що навіть весь перший квартал вона не буде переглядатися”, – додав глава НКРЕКП.
Як повідомлялося, рішення про поетапне (з 1 квітня 2015 року, з 1 вересня 2015 року, з 1 березня 2016 року, з 1 вересня 2016 року і з 1 березня 2017 року) збільшення тарифів на електроенергію для населення НКРЕКП ухвалила наприкінці лютого 2015-го.
НКРЕКП затвердила усі п’ять підвищень одним документом (http://www.nerc.gov.ua/index.php?id=14359). Вони впроваджуються автоматично.
Прогнозна оптова ринкова ціна електроенергії з урахуванням передбачуваної структури її виробництва перераховується НКРЕКП щомісяця. Енергопостачальні компанії враховують прогнозну ринкову ціну електроенергії при розрахунку роздрібних тарифів на неї.
НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб’єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас