Crucial Tek вдалося розробити найменший сканер відбитків пальців для смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Crucial Tek вдалося розробити найменший сканер відбитків пальців для смартфонів

Технології&Авто
157
Після появи в iPhone сканера відбитків пальців інші виробники також почали масово оснащувати свої мобільні пристрої аналогом Touch ID.
Сьогодні дактилоскопічні сенсори є практично у всіх флагманських смартфонах. Найчастіше їх або вбудовують в центральну клавішу на фронтальній поверхні, або розміщують під об’єктивом камери на задній кришці пристрою.
Обидва підходи мають як свої плюси, так і мінуси. Але в майбутньому ситуація може дещо змінитися. Днями представники компанії CrucialTek анонсували новий покращений дактилоскопічний сенсор.
На сьогоднішній день головним недоліком сканерів відбитків пальців, які застосовуються в мобільних пристроях, є їх розмір. Наприклад, габарити сенсора в Nexus 6P і Nexus 5X складають 8х8 мм або 64 мм² займаної площі. Інженери CrucialTek змогли зменшити фактичні розміри сенсора до 8 мм ².
Однак розробники відзначають, що їм вдалося зменшити тільки сам сканер. З усією необхідною електронікою його габарити будуть трохи більше. Але навіть у цьому випадку кінцева площа всього модуля складе всього 18,72 мм² при розмірах 5,2х3,6 мм. Такі невеликі розміри дозволять розташовувати сканер відбитків пальців в невеликих клавішах. Наприклад, в кнопці блокування екрану на бічній стороні смартфона. Також фахівцям CrucialTek вдалося підвищити і швидкість роботи сканера.
Перші пристрої з новою розробкою можуть з’явитися на ринку вже в наступному році.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас