Google планує доставляти товари безпілотниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google планує доставляти товари безпілотниками

Технології&Авто
358
Google планує почати використовувати безпілотні літальні апарати (БПЛА) для доставки товарів своїм клієнтам у 2017 році.
Про це повідомив керівник проекту корпорації під назвою Project Wing Девід Вос.
«Мета нашого проекту — почати роботу в 2017 році», — зазначив він.
Google почала рік тому проводити випробування з доставки товарів з допомогою безпілотників. Проект Project Wing з’явився в рамках лабораторії секретних розробок Google X і проводився в Австралії. Під час випробувань було сконструйовано 30 літальних апаратів для доставки товарів. За даними американських ЗМІ, при проведенні перших тестів БПЛА вдалося провезти шоколадки на відстань 1 км. Польоти також проводилися з аптечкою, пляшкою води і печивом для собак.
Довжина прототипів літальних апаратів становила 80 см, їх ширина — 1,5 м. Вони літали на висоті 40-60 метрів. Технологія, застосована в розробці літального апарата, аналогічна тій, яку Google використовує в проекті свого автомобіля на автопілоті.
Цього року корпорація концентрується на тому, щоб зробити БПЛА більш безпечними, зокрема знизити ризик аварій між ними, а також удосконалити навігаційну систему для більш точної доставки.
В кінці березня інтернет-компанія Amazon стала першою, кому Федеральне авіаційне управління (ФАУ) США дозволило використовувати безпілотники для доставки своїх товарів на території країни.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас