Яресько: Вперше за кілька років ми вчасно виконуємо бюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько: Вперше за кілька років ми вчасно виконуємо бюджет

Казна та Політика
441
У нинішньому році Мінфін вперше за кілька років вчасно виконує бюджет і не має заборгованості по зарплаті перед бюджетним сектором, заявила міністр фінансів України Наталія Яресько.
“Важкими зусиллями в поточному році ми домоглися того, що зараз вперше за кілька років ми вчасно виконуємо бюджет і не маємо заборгованості по зарплаті”, – написала вона.
Крім того, за словами міністра фінансів, зараз місцеві бюджети самі вирішують, як використовувати свої кошти, на відміну від ряду попередніх років, коли уряд використав їх кошти для фінансування власних потреб.
“Сьогодні ми не «малюємо цифри», не «надуваємо бюджет», а поводимося так, як повинна поводитися кожна сім’я: живе за наявними коштами”, – зазначила з цього приводу Яресько.
Міністр фінансів також заявила, що податкова реформа Мінфіну буде подаватися в парламент тільки разом з оновленим проектом бюджету на 2016 рік, який передбачає зменшення витрат бюджету на ту ж суму, на яку, за розрахунками відомства, зменшаться і його надходження: приблизно на 60 млрд грн .
“Наша податкова реформа і новий бюджет йдуть рука об руку, тому що тільки так ми можемо гарантувати збереження стабільності державних фінансів – а значить, і економіки країни в цілому”, – заявила Яресько.
Наталя Яресько сказала, що Мінфін не бачить можливостей для перевиконання бюджету-2015 за доходами. Разом з тим планове наповнення бюджету у міністра фінансів не викликає стурбованості: “більш-менш виконаємо”, сказала вона.
У липні міністр фінансів Наталя Яресько сказала, що Міністерство фінансів України має намір досягти в 2016 році дефіциту державного бюджету на рівні 3,75% ВВП.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас