Україно-білоруський стартап працює над пристроями, які управляються силою думки (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україно-білоруський стартап працює над пристроями, які управляються силою думки (відео)

Технології&Авто
368
Команда під назвою Augmented Self Technologies вже рік працює над нейрокомпьютерними інтерфейсами, іншими словами – програмами, які дозволяють управляти комп’ютером та іншими пристроями не перевищує кнопками або дотиками, а подумки.
У компанії зібралися розробники, інженери та дослідники з України та Білорусі, які протягом багатьох років вивчали цю галузь, а зараз вирішили монетизувати свої дослідження і знання. У проекті об’єдналися команди AiWorker, Mindhack.me і Self Engineering Lab.
Пристрої з нейроінтерфейси вміють фіксувати активність мозку і перетворювати її на інформацію, зрозумілу комп’ютеру. Один з найпоширеніших видів таких інтерфейсів працює на основі електроенцефалографії. Такий пристрій за допомогою одного електрода вимірює електричну активність мозку, зокрема – рівень концентрації, розслабленості, ступінь завантаження уваги тощо
В основному команда займається розробкою програм для пристроїв з нейроінтерфейси, але при необхідності – доробляє і hardware-частину. Приміром, найдоступніші з нейроінтерфейсів мають всього один датчик для зчитування інформації, при тому, що в медичному обладнанні такого роду використовується до 40-44 датчиків, а для науково-дослідних – до 200 датчиків.
Такі інтерфейси можуть застосовуватися в самих різних цілях: у навчанні – наприклад, тренувати концентрацію у снайперів або кіберспортсменів, управляти пристроями «розумного будинку», використовувати такі інтерфейси в іграх, замінювати звичні інтерфейси на популярних девайсах – наприклад, нещодавно команда протестувала своє рішення на Google Glass. «Якщо дитині з дефіцитом уваги дати гру, в якій вона, зосереджуючись на фігурці мурахи, повинна провести його до мурашника, це допоможе розвинути концентрацію», – наводить приклад використання таких технологій співзасновник стартапу Роман Химич.
Зараз у напрацюваннях стартапу – діючі прототипи, а для комерційного старту потрібні інвестиції. Команда зараз веде переговори з декількома венчурними фондами.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас