HTC: Технології віртуальної реальності стануть масовими до кінця десятиліття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

HTC: Технології віртуальної реальності стануть масовими до кінця десятиліття

Технології&Авто
366
Тайванська компанія HTC поділилася своїм баченням розвитку галузі віртуальної реальності (Virtual Reality, VR) протягом найближчих років.
VR-технології вважаються одним з найбільш перспективних напрямків IT-ринку поряд з пристроями для «Інтернету речей». Розробки в сфері віртуальної реальності ведуть багато компаній, включаючи саму НТС.
Так, на початку весни на виставці MWC 2015 компанія НТС представила VR-шолом під назвою Vive. Пристрій використовує два дисплеї з роздільною здатністю 1200 × 1080 пікселів з частотою оновлення зображення 90 кадрів / с. Рухи голови відслідковуються з точністю в десяту частку градуса завдяки використанню гіроскопа, акселерометра і лазерного сенсора позиціонування. Додатково з шоломом застосовуються два контролера для рук.
Перші зразки шолома Vive вийдуть у грудні. Проте спочатку новинка буде доступна в обмеженій кількості. На масовому ринку гаджет з’явиться не раніше наступного року.
Втім, навіть після старту продажів шоломів віртуальної реальності їм знадобиться кілька років, щоб стати по-справжньому затребуваними. Принаймні, про це говорять у НТС. На думку тайванської компанії, технології віртуальної реальності стануть масовими в кращому разі через три роки. Більш реалістичним виглядає прогноз в п’ять років, відзначають фахівці НТС.
За матеріалами:
Фінансовиє Ізвестія
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас