Volvo розробляє нову технологію виявлення тварин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volvo розробляє нову технологію виявлення тварин

Технології&Авто
153
Компанія Volvo повідомила про розробку нової технології, покликаної знизити кількість дорожньо-транспортних пригод, пов’язаних з появою тварин на дорозі.
Відзначається, що в Швеції Volvo веде дослідження, які допоможуть автомобілям оперативно реагувати на лосів і оленів, що вибігають. Крім того, компанія розробляє нові системи детектування корів і навіть кенгуру. В останньому випадку мова йде про австралійський ринок, де щорічно реєструються тисячі ДТП за участю цих тварин.
Створення нової системи – це частина стратегії Volvo по зниженню смертності на дорогах. Для цього компанія впроваджує самі передові технології моніторингу навколишнього ситуації та надання допомоги водієві при русі.
«Мета компанії Volvo – розробити автомобіль, який взагалі не буде потрапляти в аварії. І на поточний момент нам вже вдалося багато чого досягти в цьому напрямку. Новітній автомобіль Volvo – позашляховик XC90 – демонструє безпрецедентний рівень безпеки в базовій комплектації моделі. Він оснащений безліччю систем безпеки, в тому числі, технологій, спрямованих на запобігання зіткнень. Після освоєння систем, попереджають водія про небезпеку, компанія спрямувала зусилля на розробку і впровадження хмарної технології попередження інших учасників руху, наприклад, про слизьку ділянку дороги попереду, а також виведення на дороги «автопілотів». Перші такі машини з’являться на дорогах Гетеборга в 2017 році в рамках нашого експерименту – експлуатувати їх будуть звичайні люди, а отримані результати та відгуки компанія використовує для оптимізації цього проекту », – повідомили представники Volvo.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас