В Одесі будуть масово евакуювати неправильно припарковані авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Одесі будуть масово евакуювати неправильно припарковані авто

Особисті фінанси
536
В Одесі з 7 листопада почнуть евакуйовувати неправильно припарковані автомобілі. Подібні заходи передбачені Законом України “Про поліцію”.
Журналісти дізналися, чим загрожують автолюбителям нововведення.
Так, евакуювати авто будуть у разі водіння в нетверезому вигляді, за стоянку і зупинку під заборонним знаком або на зупинці. “Головною причиною буде неправильна парковка, яка суттєво заважає проїзду транспорту”, – розповіла спікер одеської поліції Алла Марченко. Якщо при цьому водій перебуває в машині, тоді на нього складуть протокол і попросять від’їхати. На штрафмайданчик поліцейські відвезуть авто в тому випадку, якщо воно неправильно припарковано, заважає руху іншого транспорту, а водія в салоні немає.
Арештмайданчик знаходиться в межах міста. “Про місцезнаходження машини можна буде дізнатися за телефоном 102, потім приїхати на майданчик і сплатити штраф, стоянку і роботу евакуатора”, – розповіли нам правоохоронці і додали, що викликати евакуатор можуть тільки поліцейські. Якщо городяни помітять неправильно припарковане авто – їм потрібно звертатися до поліції.
Варто відзначити, що послуги евакуатора залежать від розміру автомобіля: за легковик доведеться заплатити близько 500 гривень, а вартість однієї години паркування на арештмайданчику обійдеться в 20-30 гривень.
Самі водії “смакують” штрафи. “У центрі практично немає паркувальних місць, але там зосереджені офіси, магазини, адміністрації – водіям доводиться порушувати правила, щоб припаркуватися. Як би така ініціатива не обернулася бізнесом для правоохоронців і власників евакуаторів”, – говорить водій Олександр Старцев.
Занепокоєні й громадські. “Забрати машину зі штрафмайданчика може тільки власник або довірена особа. В іншому випадку машина залишиться на майданчику, а разом з цим буде зростати вартість оплати стоянки. Крім того, евакуатори працюють щодня, а видача автомобілів проходить у визначені дні. Так, забрати машину можна буде тільки після вихідних, якщо її евакуюють у п’ятницю. За цей час штраф за неправильну парковку збільшиться в кілька разів “, – розповів голова організації” Дорожній контроль. Одеса “Олексій Булгару і додав, що міські штрафмайданчики переповнені учасниками аварій та порушниками ПДР.
Всього в місті близько 10 офіційних штрафмайданчиків, але є ще невеликі приватні. “Машини у нас не забирають місяцями, особливо якщо мова йде про розбиті – їх просто нікуди дівати. А враховуючи, як багато в місті порушників, з таким потоком впоратися буде нелегко”, – зізнається співробітниця штрафмайданчику Олена Смирнова.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас