Київські петиції: Городяни вимагають скасувати плату за паркування і забудувати Труханів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київські петиції: Городяни вимагають скасувати плату за паркування і забудувати Труханів

Казна та Політика
1001
Відучора повноцінно запрацював портал електронних петицій, на якому можна залишати київській владі свої пропозиції і вимоги.
ЛІДЕРИ. Нагадаємо, за рішенням Київради, петиція повинна набрати протягом трьох місяців 10 000 електронних підписів. Якщо потрібну кількість збереться, петиція розглядається відповідальним чиновником, профільною комісією Київради, і виноситься на сесію. “Якщо петиція не набрала потрібну кількість голосів, її можна внести повторно. Звернення з образами і наклепом не реєструються”, – нагадують в Київраді.
Зараз лідер за кількістю зібраний підписів – петиція про збереження історичних пам’яток міста: вона вже набрала більше 3 тис. голосів. Автор петиції – Арсеній Фінберг, засновник співтовариства “Цікавий Київ” і волонтерського центру на Фролівській.
“В останні роки ми бачили чимало прикладів знищення та руйнування історичних пам’яток міста. Вимагаємо вжити заходів, щоб цього не відбувалося”, – звертається до влади Києва Фінберг. Він пропонує оновити реєстри історичних пам’яток і пам’ятників архітектури, створити сайт, який буде про них розповідати. Також він пропонує використовувати більш жорсткі методи: винних у руйнуванні зобов’язати компенсувати збитки і відновлювати будівлі, заборонити встановлювати балкони і кондиціонери на історичних будинках.
Активно підписуються люди також під пропозицією збільшити штрафи за викинуте повз урну сміття, або розклеювання оголошень на стовпах.
Кілька петицій присвячені транспорту: кияни згадали про багатостраждальний метро на Троєщину і вимагають будувати підземку на Виноградар. Біля “Академмістечка” пропонують прибрати всі МАФи і побудувати перехоплюючі паркінги, а на Шулявці вимагають реконструювати розв’язку.
Також просять забезпечити висвітлення в тунелі на Поштовій площі і на Дарницькому мосту. А киянин Віктор Мороз взагалі пропонує ввести на всіх дорогах столиці систему автоматичного регулювання штучного освітлення за допомогою спецдатчиків.
Проблеми з парковками автори пропонують вирішувати шляхом … скасування плати за паркування.
“При цьому потрібно серйозно збільшити розмір штрафів, застосовувати евакуацію або блокування авто (до виплати штрафу) у разі порушення ПДР”, – пише Павло Чернега.
Серед культурних петицій зареєстровано пропозицію виділити в столиці ділянку для пам’ятника Івану Франку. “У Києві немає повноформатного пам’ятника Франку – тільки бюст у сквері поряд з будівлею Національного драмтеатру. А в 2016 році Україна святкуватиме 160-річчя з дня народження письменника”, – пояснює автор ідеї Ігор Курус.
Віталій Пленсак пропонує у своїй петиції передати інвестору в оренду на 49 років Труханів острів для будівництва на ньому Діснейленду (і навіть встановити орендну ставку в 1 грн на час будівництва)! Пояснює, що такий крок привабить туристів, підвищить престиж міста, а острів позбавиться від наркоманів і “наливайок”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас