Луценко запропонував спростити процедуру затримання народних депутатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко запропонував спростити процедуру затримання народних депутатів

Казна та Політика
293
Процедура притягнення народних депутатів до відповідальності має бути спрощена, вважає голова парламентської фракції “Блок Петра Порошенка” Юрій Луценко.
“До тих пір, поки Верховна Рада не змінить регламент притягнення народних депутатів до відповідальності, втеча того, хто хоче втекти, неминуче. Людей, які знають і не тікають – обмаль. Але нинішній регламент Верховної Ради дозволяє депутату на будь-якому етапі сісти в літак і летіти. Адже навіть виставити спостереження за депутатами силовики, згідно з чинним законодавством, не мають права “, – зазначив народний депутат.
За словами Луценка, є два шляхи, щоб депутати стали рівними з іншими громадянами.
“Перший і найправильніший шлях – це внести зміни до Конституції України і скасувати депутатську недоторканність. Другий варіант – внести зміни до регламенту Верховної Ради і скоротити до мінімальної процедуру притягнення до відповідальності депутатів, а оперативники з моменту внесення генпрокурором уявлення матимуть право оперативного супроводу депутатів з можливістю не випускати їх за територію України “, – підкреслив Луценко.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас