Нардепам Новинському, Вілкулу і Королевській принесли повістки, - Луценко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардепам Новинському, Вілкулу і Королевській принесли повістки, - Луценко

Казна та Політика
1313
На засідання погоджувальної Верховної Ради України представники правоохоронних органів принести повістки для проведення слідчих дій народним депутатам фракції “Опозиційний блок” Вадиму Новинському, Олександру Вілкулу та Наталії Королевській, заявляє лідер фракції “Блок Петра Порошенка” Юрій Луценко.
Ю.Луценко написав: “Новінському, Вілкулу, Королевській. Всі троє не являються на повістки за місцем проживання”.
Перш ніж оголосити про підозру або висунути звинувачення народним депутатам, правоохоронці викликають їх на допит для отримання пояснень, заявляє Луценко.
Відповідаючи на запитання журналістів, чому не можна застосувати процедуру id-hoc, як це було при знятті недоторканності з нардепа Ігоря Мосійчука, стосовно народних депутатів, яким речник МВС намагався вручити повістки на погоджувальній раді, Ю.Луценко пояснив: “Щоб пред’явити їм звинувачення, немає такої доказової бази, відеоряду, як у випадку з Мосійчуком”.
Політик додав, що цих народних депутатів потрібно викликати на допит, отримати їх пояснення, після цього оголосити про підозру і висунути звинувачення, і лише потім вносити до Верховної Ради подання про зняття недоторканності.
У свою чергу лідер Радикальної партії Олег Ляшко на своїй сторінці у Facebook заявив, що йому намагалися вручити повістку на допит на засіданні погоджувальної ради.
“На засідання погоджувальної ради прийшов слідчий Генпрокуратури і з дозволу Гройсмана намагався вручити повістки на допит ряду депутатів, у тому числі і мені”, – повідомив він.
О.Ляшко зазначив, що в даний час знаходиться у Вищому адміністративному суді у справі однопартійця Ігоря Мосійчука.
Відзначимо, начальник відділу Головного слідчого управління МВС України Василь Сміх, отримавши слово на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради в понеділок, заявив, що приніс повістку для виклику депутата на слідчі дії, назвавши лише прізвище В.Новинського. Спікер Володимир Гройсман заявив, що такої людини в залі немає, позбавив слова і попросив покинути зал, де проходить засідання.
У той же час керівник фракції “Опозиційний блок” в парламенті Юрій Бойко впевнений, що його колега Вадим Новинський не покине країну у зв’язку з наміром слідчих МВС вручити йому повістку.
“Він абсолютно впевнено себе почуває. Йому ні до чого і не від чого тікати з країни. І я впевнений, що на питання, які дійсно можуть існувати у Генпрокуратури чи міліції, ми всі можемо відповісти в цивілізованому і нормальному вигляді, як це потрібно по закону, а не влаштовувати тут піар-кампанії, які ми бачили “, – сказав Ю.Бойко журналістам у кулуарах парламенту.
За його словами, В.Новинського немає від чого ховатися, оскільки він не зробив нічого протизаконного, і йому не були пред’явлені ніякі звинувачення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас