Нацкомфінпослуг посилила вимоги до голів фінустанов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацкомфінпослуг посилила вимоги до голів фінустанов

Казна та Політика
504
Нацкомфінпослуг затвердила нові ліцензійні умови для надання фінансових послуг, щоб уніфікувати вимоги до всіх учасників небанківського фінансового ринку.
Регулятор посилив вимоги не тільки до матеріально-технічної бази та документів ліцензіатів, але і їх керівників. До керівництва фінансовою установою не допускатимуть топ-менеджера з небездоганною діловою репутацією.
Зокрема, під заборону підпадає «особа, яка не менше шести місяців обіймала посаду керівника, фінансового директора або головного бухгалтера фінансової установи, визнаної банкрутом, підданої процедурі примусової ліквідації, або до якої було застосовано захід впливу регулятора у вигляді відсторонення керівництва від управління фінансовою установою та призначення тимчасової адміністрації ».
Цей мораторій діятиме протягом п’яти років з дня настання однієї з вищевказаних подій.
Підставою для неузгодження кандидатури стане «неналежне виконання обов’язків як платника податків, наявність інформації про те, що особа включена до переліку осіб, пов’язаних із здійсненням терористичної діяльності, або застосування міжнародних санкцій до фізичної особи», йдеться в ліцензійних вимогах.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас