У Мін'юсті повідомили, коли українцям можуть спростити систему надання адмінпослуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мін'юсті повідомили, коли українцям можуть спростити систему надання адмінпослуг

Казна та Політика
600
Чотири комплексних законопроекту щодо децентралізації і демонополізації щодо державної реєстрації розроблені і готові до другого читання і голосуванню, яке відбудеться 12 листопада цього року.
Прийняття цих законопроектів буде свідчити про те, що держава здійснює децентралізацію і спрощує надання адміністративних послуг українцям.
Про це під час круглого столу повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.
“4 комплексних закони, які розроблялися нами спільно з представниками експертного середовища з реформи відповідних сервісів по реєстрації бізнесу та нерухомості вже готові до другого читання і фактично до голосування, яке відбудеться 12 листопада буде тим сигналом, що держава не на словах, а на ділі здійснює децентралізацію і спрощує надання адмінпослуг простим українцям “, – сказав він.
За словами П.Петренко, йдеться про законопроект щодо наповнення місцевих бюджетів (№2981), законі про надання адмінпослуг (№2984), законопроекті про реєстрацію бізнесу (№2983), законі про реєстрацію прав на нерухомість (№2982).
У свою чергу, прийняття закону про реєстрацію прав на нерухомість дозволить здійснювати реєстрацію місцевими органами влади, нотаріусами та акредитованими суб’єктами, відмовитися від свідчень і скоротити терміни держреєстрації, а також дасть можливість здійснювати нотаріальні дії на підставі відомостей реєстру.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас