Суд відібрав у Фірташа права на Бузький лиман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відібрав у Фірташа права на Бузький лиман

Казна та Політика
796
Одеський апеляційний адміністративний суд відібрав у ТОВ “Морський спеціалізований порт” Ніка-Тера “, підконтрольний відомому мільярдеру Дмитру Фірташу, 79 га землі вартістю 219 млн грн.
Про це повідомили в прес-службі прокуратури Миколаївської області.
“Згідно апеляційною скаргою прокуратури області Одеський апеляційний адміністративний суд визнав протиправним і скасував рішення Миколаївської міської ради про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення товариству в оренду земельної ділянки площею 79 га. Його вартість 219 млн.грн. І вона фактично є донною поверхнею Бузького лиману “, – розповіли в прокуратурі.
Там відзначають, що міська рада не мала права приймати таке рішення, оскільки лиман відноситься до водних об’єктів загальнодержавного значення.
Відповідно до вимог законодавства, розпорядження внутрішніми морськими водами належить до виключної компетенції Кабінету Міністрів України.
Миколаївський адміністративний суд, куди звернулася прокуратура, відмовив у задоволенні позову. Тому рішення було оскаржено в суді апеляційної інстанції. Він і скасував постанову суду першої інстанції і ухвалив нове рішення, задовольнивши вимоги прокурора в повному обсязі.
Морський порт “Ніка-Тера” підконтрольний структурам мільярдера Фірташа з 2011 року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас