Ситник просить у НАТО екіпіровку для антикорупційного спецназу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ситник просить у НАТО екіпіровку для антикорупційного спецназу

Казна та Політика
1114
Національне антикорупційне бюро України просить допомоги у партнерів з Альянсу в наданні оснащення для антикорупційного підрозділу спеціального призначення.
Про це йшлося на засіданні спільної робочої групи Україна-НАТО напередодні в Брюсселі.
«Це нелетальне екіпірування для нашого спецназу: шоломи, бронежилети, літня і зимова форма, берци та інше обладнання, яке буде сприяти виконанню наших функцій. Це було озвучено фактично всім представникам з країн Альянсу, і реакція була позитивною. Я думаю, що нам у цьому питанні допоможуть », – розповів директор НАБУ Артем Ситник.
Він також висловив сподівання, що після завершення формування цього підрозділу, воно буде залучатися до системи навчань з НАТО.
«Завдання антикорупційного спецназу – офіційно це називається управління спеціальних операцій у складі 70 осіб – забезпечення затримання підозрюваних, охорони учасників кримінальних проваджень і працівників НАБУ. Ми цей спецназ хочемо сформувати, як елітний підрозділ », – заявив Ситник.
Він зазначив, що НАБУ нині отримує від Міністерства оборони України зброю і боєприпаси летальної дії, але відносно екіпіровки саме для спецназу, то тут є труднощі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас