Всі залізничні активи України стануть частиною нового акціонерного товариства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всі залізничні активи України стануть частиною нового акціонерного товариства

Казна та Політика
1360
Вже в грудні поточного року всі залізничні активи України планується об’єднати під управлінням акціонерної компанії “Українська залізниця”.
ПАТ поглине “Укрзалізницю”, всі регіональні залізниці та підприємства галузі. Про це заявив заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер.
“Одне з найбільших досягнень того, що ми робимо, – це “Укрзалізниця”. Сформовано нову компанію (“Українська залізниця”), яка, сподіваюся, в грудні буде наповнена активами. Тобто те, що перебувало під управлінням різних залізниць, плюс заводи, буде під управлінням нової компанії”, – сказав Шульмейстер.
Нагадаємо, 21 жовтня було зареєстровано публічне акціонерне товариство “Українська залізниця” в Єдиному держреєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. ПАТ, 100% акцій якого закріплюються в держвласності, створене на базі “Укрзалізниці”, а також понад 50 підприємств та установ залізничного транспорту загального користування, які реорганізовуються шляхом злиття.
Проект статуту ПАТ “Українська залізниця” був затверджений урядом 2 вересня. Також Кабмін затвердив чисельність правління створюваного ПАТ – до правління увійдуть 6 осіб.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас