В Україні об'єкти малої приватизації продаватимуть на електронних аукціонах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні об'єкти малої приватизації продаватимуть на електронних аукціонах

Казна та Політика
276
Фонд державного майна України має намір продавати об’єкти малої приватизації на електронних аукціонах.
Про це йдеться в повідомленні Фонду.
“Наказом Фонду держмайна від 9 вересня 2015 № 1 325 затверджено порядок проведення в електронній формі продажу об’єктів малої приватизації на аукціоні, в тому числі шляхом зниження ціни”, – йдеться в повідомленні.
Як наголошується, порядок розроблено з метою забезпечення впровадження сучасних технологій продажу об’єктів приватизації держвласності на аукціонах в електронній формі, залучення більш широкого кола потенційних покупців і надходження коштів до держбюджету.
Згідно з порядком, Фонд зобов’язаний в найкоротші терміни здійснити відбір суб’єктів продажу державного майна, які відповідатимуть встановленим критеріям.
“Фонд планує, що на першому етапі проведення продажу об’єктів малої приватизації на аукціонах в електронній формі буде діяти паралельно з існуючим способом проведення аукціонів із залученням ліцитатора. Надалі залучення ліцитаторів для проведення продажу на аукціонах буде зведено до мінімуму”, – повідомляє прес служба.
За словами експертів Фонду, на реалізацію цього проекту з моменту набрання наказом чинності буде потрібно не менше трьох місяців: потрібно буде створити необхідне програмне забезпечення та інтегрувати його з новим сайтом ФДМУ, для чого знадобиться відібрати виконавця.
Наказ набере чинності з дати офіційного опублікування у журналі “Офіційний вісник України” від 30 вересня 2015 року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас