Банкіри розповіли, коли українці знову зможуть брати кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри розповіли, коли українці знову зможуть брати кредити

Кредит&Депозит
4877
Про відновлення ринку кредитування в обсягах 2013 року можна говорити, напевно, не раніше 2017 року, якщо економічна і політична ситуація, як мінімум, не погіршиться.
Таку думку висловили експерти одного з банків з іноземним капіталом, повідомляє Finbalance.
“Зараз ми не можемо говорити про повне призупинення кредитування фізичних осіб, як це відбувалося за часів кризи 2008 року. Обсяги значно звужені до сегментів клієнтів, які, з точки зору банку, є найбільш платоспроможними і мають постійні і більш або менш стабільні надходження доходів”, — зазначили у фінустанові.
Вирішальним фактором у збільшенні обсягів кредитування, як стверджують банкіри, буде поведінка клієнтів протягом 2015-2016 років щодо платоспроможності в умовах зростання споживчих цін, у тому числі, підвищення видатків на комунальні послуги.
Також треба враховувати наявність ресурсів для кредитування. “Деякі банки на ринку мають певні проблеми з ліквідністю, що змушує їх значно завищувати ставки на депозитні ресурси і, відповідно, встановлювати надто високі ціни на кредити для населення”, — зазначають фахівці.
Нагадаємо, в Україні вже почалося поступове споживче кредитування: в залежності від банку ліміт для кеш-кредиту може складати близько 30-100 тис. грн, для кредитних карт розкид ще більший — 10-75 тис. грн.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас