Голова Міноборони розповів, кого в першу чергу хоче бачити в армії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Міноборони розповів, кого в першу чергу хоче бачити в армії

Казна та Політика
1472
Обласні військові комісаріати повинні забезпечити максимальну якість осіннього призову, приймаючи в першу чергу тих, хто хоче служити, заявив міністр оборони України Степан Полторак.
“Завдання, яке отримали обласні військові комісари, полягає в тому, щоб провести якомога краще і якісніше цей відбір. У першу чергу, (призивати – ред.) тих хлопців, які виявили бажання проходити службу. Звичайно, якщо таких буде мало, будемо призивати на строкову службу всіх, хто підлягає призову “, – сказав Полторак.
Разом з тим, міністр дав зрозуміти, що виступає проти так званого вуличного призову: “Я глибоко переконаний, що призов на військову службу (на строкову службу або по мобілізації) повинен бути проведений відповідно до закону України. Закони України повинні виконувати не тільки ті , хто призиває, але і ті, хто підлягає призову … Роботу за призовом потрібно проводити дуже і дуже якісно і акуратно, враховуючи, що нам потрібні в першу чергу люди, які мотивовані, які хочуть нести службу і захищати свою країну, а не ті, котрі біжать від проблем. Толк від таких службовців, які призиваються насильно, невеликий”.
Він нагадав, що призовний вік збільшений з 18 до 20 років, а також те, що солдат-строковиків заборонено направляти в зону бойових дій.
Нагадаємо, початок осіннього призову в Україні перенесли на 1 листопада.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас