НБУ несе відповідальність за банкрутство Брокбізнесбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ несе відповідальність за банкрутство Брокбізнесбанку

Кредит&Депозит
1723
Клієнти ліквідованого Брокбізнесбанку, що втратили в ньому свої кошти, можуть висунути вимогу про їх відшкодування за рахунок Національного банку. Регулятор 21 жовтня програв касацію у розгляді з клієнтом Брокбізнесбанку.
Про це йдеться у рішенні Вищого адміністративного суду № К / 800/31676/15.
Судовий спір ініціювала компанія «Евротранском», яка в 2012 році розмістила в Брокбізнесбанку на депозиті 230 тис. грн. 28 лютого 2014-го в Брокбізнесбанк була введена тимчасова адміністрація, а 11 червня він був відправлений на ліквідацію. У результаті Фонд гарантування вкладів визначив, що понад 233 тис. грн компанії «Евротранском» будуть повертатися в сьому чергу.
Компанія не заспокоїлася і подала позов до Нацбанку, пославшись на те, що, розміщуючи гроші в Брокбізнесбанку, вона розраховувала, що його діяльність контролюється Нацбанком і у разі порушень банку НБУ застосує до нього заходи реагування.
Окружний адміністративний суд визнав протиправною бездіяльність Нацбанку через неприйняття їм належних заходів щодо забезпечення захисту законних інтересів вкладників і кредиторів Брокбізнесбанку, а також через неприйняття ним адекватних заходів впливу. Клієнт також виграв апеляцію і касацію.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас