Alibaba подвоїла обсяг хмарного бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alibaba подвоїла обсяг хмарного бізнесу

Фондовий ринок
524
Обсяг хмарного бізнесу китайського інтернет-гіганта Alibaba Group Holding подвоївся в третьому кварталі і допоміг компанії збільшити сукупну виручку майже на третину.
Згідно з офіційними даними, компанія Aliyun, яка у складі Alibaba займається хмарними обчисленнями, у липні-вересні 2015 заробила $ 102 млн, що на 128% більше, ніж роком раніше, і відповідає майже 3% у загальній виручці холдингу, яка в минулому чверті склала $3,5 млрд (+32 до минулого року).
Хоча хмарний бізнес приносить Alibaba невелику частку доходів, компанія покладає на нього великі надії у зв’язку зі зростаючим попитом на технології обробки та зберігання даних з боку розробників онлайн-ігор, а також урядових і фінансових установ, відзначає Bloomberg.
Наприкінці липня 2015 було оголошено про інвестування в Aliyun близько $ 1 млрд. Ці гроші, що виділяються Alibaba, підуть на відкриття нових дата-центрів Aliyun в Сінгапурі, Японії, Європі і на Близькому Сході. Там же планується зав’язати тісні відносини з телекомунікаційними операторами і корпоративними замовниками.
У минулому звітному кварталі Aliyun відкрила міжнародну штаб-квартиру в Сінгапурі, запустила другу ЦОД в США і представила технологію штучного інтелекту для бізнесу DT PAI.
За прогнозами аналітиків SunTrust Robinson Humphrey, до 2018 року Alibaba зможе виручити більше $ 1 млрд на ринку публічних хмар, обсяг якого досягне $ 120 млрд.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас