На Шулявці побудують дворівневу розв'язку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Шулявці побудують дворівневу розв'язку

Казна та Політика
1310
Влада Києва повернулася до давньої ідеї реконструювати транспортну розв’язку на Шулявці на перетині проспекту Перемоги та вулиці Гетьмана і Довженко, повідомляє департамент містобудування та архітектури КМДА.
Ось тільки від розробленого ще в 2010 році інститутом “Київдормістпроект” проекту було вирішено відмовитися (він припускав знесення 5-го цеху заводу “Більшовик”). Новим розробником на першій стадії проектування став “Київсоюзшляхпроект” (за результатами відкритих торгів на розробку техніко-економічного обґрунтування реконструкції). Вартість робіт становить 1,18 млрд грн. Роботи повинні бути виконані до лютого 2016 року.
Передбачається, що нова розв’язка буде трирівневої з реверсивним розподільним кільцем, вона включатиме велосмуги і простір для піших прогулянок.
Новий варіант реконструкції розв’язки біля метро “Шулявська” буде компактним і збереже п’ятий цех заводу “Більшовик”, який є пам’яткою промислової архітектури періоду індустріалізації.
Зокрема повинні бути звільнені 2 земділянки площею близько 1 га землі – сьогодні вони зайняті поворотами ліворуч. Саме на цих ділянках і будуть облаштовані два публічні простори. Пішохідні і транспортні потоки будуть повністю розведені в різних рівнях.
Перший проект реконструкції розв’язки на Шулявці затвердили ще в жовтні 2008 року. Тоді його оцінили в 300 млн грн. Обіцяли, що реконструкція Шулявського шляхопроводу буде завершена до 2012 року.
Проект передбачав реконструкцію існуючої транспортної розв’язки з будівництвом естакади. Також проектом пропонувалося розширити дорожнє полотно з п’яти до восьми смуг, реконструювати два підземні пішохідних переходи з будівництвом ліфтових підйомників. Однак, реконструкції заважав один з корпусів заводу “Більшовик”, тому його пропонували знести.
Згодом вартість і терміни реконструкції лише збільшувалися. У березня 2014 року від попередніх розробок вирішили відмовитися остаточно.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас