Кредити для малого та середнього бізнесу в Україні: Кому їх дають (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредити для малого та середнього бізнесу в Україні: Кому їх дають (інфографіка)

Кредит&Депозит
1369
Непроста економічна ситуація в Україні і нестабільна політична і військова ситуація не поставили хрест на кредитуванні невеликого бізнесу.
Йому продовжують виділяти кошти, хоч і в меншому обсязі. У 2015 році за фінансуванням стали частіше звертатися. Одним воно потрібне для виживання, а іншим – щоб оперативно переорієнтувати свою діяльність і виробництво під потреби поточного дня.
«З боку бізнесу попит на кредити продовжує залишатися високим. Це пов’язано з наслідками економічних потрясінь на початку року і все ще нестабільною ситуацією в економіці: компанії відчувають дефіцит обігових коштів, а в деяких випадках – через те, що їхні кошти зависли в проблемних банках», – підтвердив тенденцію заступник голови правління Банку Кредит Дніпро Віталій Палюра.
До того ж багато проблемних банків, що вже зникли, займалися фінансуванням підприємців і, коли були прикриті владою, залишили після себе безліч необслужених позичальників.
На поточний момент, за різними оцінками, з 123 банків з ліцензіями реально кредитують невеликий бізнес лише від 10 до 15 структур.
Інтерес до них великий. «Через відкладений попит частина підприємств, не знайшовши альтернативного заміщення банківським кредитним коштам в короткій перспективі, зараз повернулися до кредитування в банківських структурах. Крім того, після зниження Нацбанком його облікової ставки з 30% до 22% відбулося зменшення вартості кредитів від банків», – сказав заступник голови правління ТАСкомбанку Олександр Стецько.
Журналісти з’ясували, на які терміни і під які відсотки банкіри все ще погоджуються кредитувати малі та середні компанії.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас