Мінфін відкрив доступ до інформації про використання держкоштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін відкрив доступ до інформації про використання держкоштів

Казна та Політика
791
Міністерство фінансів України від 26 жовтня запустило другий модуль проекту “Е-дата” – “службовий кабінет” з відкритим доступом до робочих кабінетів, через які розпорядники та одержувачі бюджетних коштів будуть розкривати інформацію про їх використання, повідомляється на веб-сайті відомства.
“Вищевказана інформація за законом” Про відкритість використанні публічних коштів “повинна бути опублікована не пізніше 4 листопада поточного року. Це, в свою чергу, дасть можливість аналізувати показники обласних та місцевих бюджетів у розрізі використання бюджетних програм”, – відзначає Мінфін.
Згідно з повідомленням, наступний модуль, який міністерство планує відкрити на порталі “Е-дата”, стосується розкриття інформації державними підприємствами та підприємствами з держчасткою.
Міністерство зазначає, що запуск першого модуля порталу в вересні дозволяє відстежувати платежі через державну казначейську службу, які складають близько 1 млн транзацій на добу, в режимі реального часу.
Як повідомлялося, Мінфін 16 вересня представив офіційний портал “Е-дата” (e-data.gov.ua), на якому у відкритому доступі розміщується інформація про транзакції на Єдиному казначейському рахунку.
Крім того, з 1 січня 2016 року, міністерство планує забезпечити доступ до транзакцій не тільки державного казначейства, але і всім дані по держбюджету, включаючи комунальні підприємства та ін.
За даними Мінфіну, розпорядниками державних коштів в Україні є 67,5 тис. організацій та установ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас